Mattor för företag och allmänna ytor

Som inredningsdetalj är mattor ofta så vanliga att man inte ens tänker på att de finns. Men på ytor, som används av många, är det viktigt att välja rätt mattor.

Det är ofta så att det som passar perfekt inte ens märks. Så är det när det kommer till skor, underkläder, inredningen i garderoben eller mattor. Det är först när det är fel mattor på fel plats som det märks, och då märks det rejält. Kanske är det badrumsmattor som inte har något anti-glid under sig. Eller så kan det vara dörrmattor som blir smutsiga och fula efter en dag.

Men det är inte enbart mattor med funktion som kommer sticka ut, om de är fel. Så är det även om man väljer en matta som har fel storlek, färg, mönster eller material för den plats där mattan ligger. Därför är det viktigt att tänka efter noga innan en matta köps in och placeras. Det kanske till och med krävs ett inredningstips, eller någon god vän med en bra smak.

Rätt mattor med rätt funktion

För att du ska bli nöjd krävs det att du har rätt mattor på rätt plats med rätt funktion. Det låter enkelt men är inte så lätt som man kanske kan tro, när det väl är dags att ta fram plånboken i mattbutiken. Men om du börjar med att tänka efter vilken funktion som mattan ska ha, så är det betydligt enklare att hitta rätt matta efter det. En matta som kommer göra dig helt nöjd.

Behöver du mattor som ska ligga innanför en ytterdörr så är det en dörrmatta du ska titta på. Känns det enkelt så är det bara att fortsätta med att välja en badrumsmatta, om det är badrummet som mattan ska ligga i. Redan där har du fått två mattor på plats, som har rätt funktion. Det enda man behöver göra är att hitta en matta som passar in i den övriga stilen.

Mattor på publika ytor

Är det skillnad på mattor som ligger i publika miljöer och mattor i ett hem? Ja, i vissa fall är det en stor skillnad mellan dessa olika placeringar på mattor. I publika miljöer får man alltid räkna med att mattorna kommer beträdas med skor, som dessutom kan vara både blöta och smutsiga. Så är det även ifall det handlar om ett hotellrum som ska få en ny matta.

På publika ytor är det därför alltid viktigt att ha mattor som inte glider omkring, och som dessutom håller sig snygga länge. För även om det är mattor som kommer att rengöras löpande så kan det bli en rejäl nedsmutsning under endast några timmar, eller någon dag. Och man vill sällan ha en matta som ser smutsig och ofräsch ut, för besökare som kommer sent på dagen.

Val av mattor som ger rätt känsla

Hur gör man då för att hitta mattor som är snygga, funktionella och som håller sig fräscha länge på företag, hotell eller andra platser där det rör sig många människor? Många väljer att satsa på snygga och prisvärda mattor, som exempelvis Rustas mattor, för att pricka rätt gällande utseende och funktion. Det är dessutom mattor som finns i alla möjliga stilar.

Genom att välja mattor som håller en lägre prisnivå, men som ändå är snygga, går det också att flytta runt dem eller byta ut dem vid behov. Det är tyvärr inte någon hemlighet att mattor i en publik miljö får ett ganska kort liv, i jämförelse med mattor som finns i en privat bostad. Därför kan det också vara klokt att satsa på mattor som går att byta ut, när man önskar det.