Om oss

Vi som ligger bakom den här sidan har samtliga rötterna i företagsmyllan. Vi har lång vana av att driva egna verksamheter – stora såväl som mindre – och inom väldigt olika branscher. Vissa av oss har även arbetat med ekonomi och som både anställda och ägare av redovisningsbyråer. Vi har gjort saker fel, men vi har också gjort många saker rätt.

Det är dit vi vill komma: att vara företagare handlar om att våga ta risker. Ibland bär risktagandet frukt, ibland blir det bara pannkaka och där de enda pengar som syns är rena läropengar. Vi vill hjälpa dig att undvika de värsta missarna och lära dig att hålla ögonen på bollen så att du verkligen når ditt maximala.

Många företag brottas med frågor kring hur man ska nå en ökad lönsamhet, få fler kunder och sälja in både tjänster och produkter till en bredare massa. Många företag har dessutom även en potential som skvallrar om att man är redo att ta nästa steg – men där man ändå står stilla, år efter år. Idag finns det väldigt många vägar att ta för att nå fler kunder. Inte minst gällande marknadsföring så har en helt ny värld skapats och där man, genom internet, kan hitta en större lönsamhet.

Att marknadsföra ett företag på rätt sätt, till rätt målgrupp och i rätt kanaler är extremt viktigt. Likaså att lära sig att bygga upp ett starkt varumärke. Även om man bara är ett mindre företag. Vi ska visa knep, ge tips och försöka guida dig genom dessa frågor. Du ska hitta nya kunder och detta utan att det kostar en förmögenhet.

Att ekonomin är under kontroll är det absolut viktigaste för ett företag. Här krävs det ofta professionell hjälp och många företag skulle definitivt tjäna på att ha en extern partner för allt som rör redovisning, bokföring, fakturering, löneutbetalning och inbetalning av skatt- och moms. Inte minst sett till att dessa frågor slukar tid. Tid som istället skulle kunna läggas på verksamheten huvudsakliga område – och därmed också dra in mer pengar. Vi ska gå igenom lite kring detta och presentera olika alternativ för hjälp med ekonomi och andra mer administrativa frågor.

Den här sidan kommer, kort och gott, handla om allt som rör företagande. Välkommen!