Rusta och Matcha Örebro – vanliga frågor 

Som arbetslös i Örebro så har du säkerligen fått en massa tips om hur du ska agera för att hitta ett jobb. Det många inte verkar förstå är att det handlar om någonting som är väldigt krävande. Dels så ska man hitta ett jobb som passar, dels ska man söka det och dels så ska man också – bland hundratals andra ansökningar – också sticka ut och få en chans att gå vidare i processen. 

Det är tidskrävande – och det är ekonomiskt tufft – att sakna ett arbete. Arbetsförmedlingen kan hjälpa dig på vägen och ett av de bästa hjälpmedlen är att be om att få delta i Rusta och Matcha i Örebro

Vad är då Rusta och Matcha i Örebro? Vi spinner vidare på frågorna och hoppas att de svar vi ger ska kunna ge dig information, fakta och tips om detta – enligt följande: 

 Hur fungerar Rusta och Matcha i Örebro? 

Rusta och Matcha är ett rikstäckande initiativ sanktionerat av Arbetsförmedlingen där privata upphandlare kan erbjuda programmet i olika städer. För att få göra detta så måste man, givetvis, nå upp till högt ställda krav och kriterier. Det gör man i Örebro och Rusta och Matcha där kan visa upp riktigt fin statistik på hur man lyckats hjälpa folk in i arbetslivet – eller till att börja studera – igen. 

Vad menas med Rusta? 

Rusta innebär att du får de verktyg som krävs för att kunna söka – och få – olika jobb. Ditt CV vässas, du får guidning, du tränas i olika situationer och hela tiden får du feedback och personliga samtal med din jobbcoach. Det handlar om att ta fram dina styrkor och dina bästa sidor och visa dessa för företag och arbetsgivare. 

Vad menas med Matcha? 

Det andra ordet i Rusta och Matcha i Örebro är att du ska få komma i kontakt med arbetsgivare, företag, skolor och aktörer inom kommun och näringsliv i staden. Rusta och Matcha i Örebro har ett stort nät- och kontaktnät som varje deltagare får ta del av.