Fastighetsautomation underlättar för hyresvärden

Tycker du att kontroller och övervakning i huset tar mycket tid i anspråk bör du satsa på fastighetsautomation. Då sköter datorn din felsökning automatiskt.

Tekniken möjliggör saker som tidigare var otänkbara. Det är bara att hänga på när det kommer nyheter som man verkligen har nytta av. Ett exempel på detta är fastighetsautomation som är ett praktiskt och smart system för att övervaka drift och funktioner i hus. Det kan gälla fläktar, el, vvs eller något annat. I ett hopkopplat system har du full koll på din fastighet.

Det finns också en inbyggd funktion som ger dig ett sms när det uppstår en avvikelser eller något blir fel. Allt är uppkopplat i ett smart system som känner av när något inte är optimalt. Du kommer att bli överraskad av nyttan du har av fastighetsautomation och vilken överblick du får.

Gärna en tidig projektering

Det säger sig självt att det allra bästa är att planera för fastighetsautomation redan när ditt hyreshus är ett projekt på gång. Ju tidigare man har med systemet i sina beräkningar desto mer handlingsutrymme och alternativ har man. Det är lätt att göra rätt direkt, kan man säga.
Men även äldre fastigheter har stor fördel av fastighetsautomation, och det är kanske där som skillnaden märks allra mest. Givetvis är det fortfarande perfekt att ha en fastighetsskötare som går runt och fixar saker manuellt. Det är en fin service mot hyresgästerna. Men ett system för fastighetsautomation fungerar heltäckande i realtid och reagerar blixtsnabbt när något inte fungerar optimalt.